top of page

Etter 20 år i gode stillinger i finans- og forsikring hoppet jeg ut drømmen min. For meg ble det viktig å leve sant. Sannhet var ikke lenger et glossy visittkort med en flott tittel, høy lønn, sorte drakter og travle dager i finans.

 

Jeg er utdannet ved Handelshøjskolen i København. Etter flere år i utlandet flyttet jeg tilbake til Norge, gjorde karriere og etterutdannet meg kontinuerlig. Jeg hadde spennende jobber, gode kolleger, reiser og alt jeg kunne ønske meg, men likevel var det noe i meg som jeg ikke kunne sette ord på, og som jeg lengtet etter. Det skulle ta mange år før jeg fant drømmen, og enda flere år før jeg tok mot til meg og gjorde den virkelig.

 

Jeg utdannet meg til Certified Professional Co-Active Coach (CPCC) ved amerikanske; the Coaches Training Institute. Senere ble jeg sertifisert i International Coach Federation som Professional Certified Coach (PCC), og har arbeidet som mentorcoach for coacher under utdanning.

 

Samtidig etablerte jeg inspirasjonssenteret Villa Hvalstad på Hvalstadåsen i Asker hvor jeg tilbød personlig coaching til kvinnelige gründere og kvinner i næringslivet, og holdt inspirasjonskvelder med kurs og foredrag. Stedet ble raskt populært. Media fattet tidlig interesse for å skrive om valget mitt om å hoppe av en karriere i voksen alder for å følge drømmen, og jeg ble invitert til å dele min historie på stadig flere arenaer.

Mine to første bøker var sakprosabøker utgitt på Gyldendal forlag:

Drømmekraft, en bok om å lytte til hjertet, leve sant og lykkes med drømmer  (2011)

Våg Livet, slik får du mot til å leve din drøm  (2013)

 

I dag jobber jeg som skjønnlitterær forfatter på Aschehoug forlag. Gaven, min debutroman ble utgitt i 2016, og ble nominert til Bokhandlerprisen samme år. Senere kom Idle Hour-trilogien: 

Reisen til Idle Hour ("Miss Marie")

Bakeriet i Brooklyn 

Sykehuset på Ellis Island

"Gaven" og "Miss Marie" er oversatt til tysk (Aufbau Verlag). Idle Hour-trilogien vil bli utgitt som lydbøker og e-bøker på dansk (North Audio Publishing som er en del av Politikens Forlag).

 

Jeg håper at bøkene mine vil gi deg leseglede! 

 

Lev Drømmen! Boksignering Den Norske Opera med Marina Fiorato, Lucinda Riley og Cecilia Samartin, 2011

OM ELLEN

bottom of page