Lev Drømmen! Boksignering Den Norske Opera med Marina Fiorato, Lucinda Riley og Cecilia Samartin, 2011

OM ELLEN

Etter 20 år i gode stillinger i finans- og forsikring hoppet jeg ut i min drøm. For meg ble det viktig å leve sant. Sannhet var ikke lenger et glossy visittkort med en flott tittel, høy lønn, sorte drakter og travle dager i finans. Jeg ønsket å finne tilbake til min opprinnelige drøm og det jeg var her for å gjøre.

 

Jeg er utdannet ved Handelshøjskolen i København og etter flere år i utlandet flyttet jeg tilbake til Norge, gjorde karriere og etterutdannet meg kontinuerlig. Jeg hadde spennende jobber, gode kolleger, reiser og alt jeg kunne ønske meg, men allikevel var det noe i meg som jeg ikke kunne sette ord på som jeg lengtet etter. Med dette utgangspunktet tok jeg en beslutning om å finne tilbake til min drøm. Det skulle ta mange år før jeg fant drømmen og enda flere år før jeg tok mot til meg og gjorde den virkelig.

 

Etter å ha realisert min drøm, utdannet jeg meg til Certified Professional Co-Active Coach (CPCC) ved amerikanske; the Coaches Training Institute. Kort tid etter ble jeg også sertifisert i International Coach Federation som Professional Certified Coach (PCC) og ble mentorcoach for coacher under utdanning.

 

Samtidig etablerte jeg inspirasjonssenteret Villa Hvalstad på Hvalstadåsen i Asker hvor jeg tilbød personlig coaching til kvinnelige gründere og kvinner i næringslivet. Jeg holdt også inspirasjonskvelder med kurs og foredrag. Stedet ble raskt populært. Media fattet også stor interesse for å skrive om mitt valg om å hoppe av karrieren i voksen alder for å følge min drøm. Og jeg ble invitert til å dele min historie på stadig flere arenaer.

 

I 2011, gikk min største drøm i oppfyllelse. Jeg utga min aller første bok Drømmekraft, en bok om å lytte til hjertet, leve sant og lykkes med drømmer på Gyldendal. Boken ble en suksess og jeg ble raskt bedt om å skrive en oppfølger. Boken Våg Livet, slik får du mot til å leve din drøm ble utgitt på Gyldendal i 2013.

 

Min suksess hadde følgende formel:

 

  1. Stopp opp og lytt til drømmen din!

  2. Stol på drømmen din!

  3. Handle konkret på drømmen din!

 

Jeg forsto at det helt grunnleggende handlet om å lytte til hjertet og finne frem til de grunnleggende verdiene og det som var sant for meg. Det neste trinnet som var adskillig vanskeligere var å stole på at det jeg følte virkelig var sant. Så det aller siste trinnet; handling. Handling ville kreve mot, men uten konkret handling ville jeg heller ikke komme noen vei!

 

I dag jobber jeg som forfatter og foredragsholder. Min første roman, Gaven, ble utgitt på Aschehoug i 2016. Den ble nominert til Bokhandlerprisen og rettighetene solgt til Aufbau Verlag for utgivelse i Tyskland høsten 2019. Nå er jeg aktuell med romanen Miss Marie, utgitt på Aschehoug september 2019. Miss Marie er første bok i en planlagt trilogi. Rettighetene på Miss Marie er solgt til Aufbau Verlag for utgivelse i Tyskland høsten 2020.

 

Jeg har aldri angret på at jeg fulgte hjertets vei, men det er en illusjon å tro at ikke dette livet også har sine utfordringer eller krever hardt arbeid. Men jeg lever livet mitt med en annen lidenskap. Det er et brennende engasjement som er grunntonen. Jeg tror på det jeg gjør og er ydmyk i møte med søkende mennesker. Jeg har lært at det er mulig å nå sine drømmer og at mulighetene ligger rundt oss hele tiden. Nøkkelen til vår egen lykke ligger alltid trygt bevart hos oss selv.

 

Det er mitt ønske at flere finner sitt "noe" og motet til å bringe det ut i verden og bidra. Verden trenger ikke kopier, masker eller glansbilder. Den trenger ærlige mennesker som følger hjertet og drømmene sine.

 

Er du klar?

 

Ellen Vahr på NRK:

Meld deg på Nyhetsbrev!

© 2018 - Ellen Vahr. Siden er designet av Hilde Kloppbakken